Nogle gange her i livet må man selv skabe de muligheder, som andre ikke vil forære en. Som f.eks. at skabe sit eget firma, hvis der ikke er nogle ledige job eller elevpladser der passer til ens ønsker.
Hvis du går med en online iværksætter i maven er der lige nu hjælp og inspiration at hente. To danske iværksættere startede primo 2016 et sjovt projekt op, med det ene formål at hjælpe andre iværksættere der drømmer om at åbne deres et online firma op.
I slutningen af december åbnede de to iværksættere en patchwork webshop op, der sælger stof og tilbehør til folk der quilter og syr patchwork. Ingen af iværksætterne havde på forhånd nogen form for kendskab til patchwork branchen, men startede det op for at vise at man kan opbygge en succesfuld online handel inden for næsten en hvilken som helst branche, hvis bare man gør det på den rigtige måde.
Hver måned lægger de på projekt2016.dk en ny video ud, hvor de fortæller om alle de tiltag de har lavet i den forgangne måned, og hvad effeken heraf har været. De deler også åbent salgstal og andre økonomiske tal. Ud over deres status videoer, kommer der også løbende mere dybdegående videoer, der giver et dybere indblik i hvordan man driver en succesfuld online virksomhed, inklusive introduktioner til avancerede redskaber der ellers kun anvendes af de helt store firmaer og bureauer.
De to iværksættere har allerede nu, på kun lidt over et halvt år, skabt lidt af en succeshistorie med deres patchwork eventyr. Efter kun 4 måneder var forretningen vokset ud af den garage den startede i, og de to iværksættere måtte flytte til et nyt kontor og lager. Lige nu arbejdes der intenst på en markedsudvidelse til Sverige og forretningen giver allerede nu efter kun et halvt år, sorte tal på bundlinjen.
Begge iværksættere bag projekt2016 og Patchwork-butik.dk har en solid erfaring fra både egne firmaer og større online firmaer. Den ene iværksætter, Michael Frost, har bla. startet eLounge.com, Danmarks dengang andenstørste online boghandel, der i 2010 blev solgt til Gyldendal, samt har siddet som chef for Plusbogs svenske datterselskab, hvor han skabte en enorm vækst på meget kort tid. I dag er han konsulent for en række online firmaer i flere lande, hvor han hjælper dem med at skabe vækst online. Den anden iværksætter Simon Willer, har været involveret i en række projekter, og sidder til dagligt som ansvarlig for alt Social Media i Røde Kors.
Der er således masser af erfaring at trække på hos de to iværksættere, og masser af inspiration at hente i vidoerne, også selvom du ikke skulle have den mindste interesse i patchwork og quilting.

Ingen besøgende endnu