I supermarkedet kan man købe mælk og brød, men man kan ikke købe sig til en elevplads, så hvad gør man?

Starter man med at søge job kort tid før, at man ønsker at starte på elevpladsen, så er chancerne for at få succes mindre, end hvis man starter ansøgningsprocessen i god tid. At få et elevjob kræver vedholdenhed i en længere periode. Men gør man det rigtigt, så bliver det også lettere, at komme i betragtning til jobbet. Brug følgende tips og få lettere ved at finde den ønskede elevplads:

Studiejob og fritidsjob giver et godt CV

Der er mange fordele ved at have et studiejob eller fritidsjob. Arbejdsgiverne tjekker dit CV i screeningsprocessen, når alle ansøgningerne ligger på arbejdsgiverens bord. Derfor er følgende vigtigt.

1. Minimer chancerne for at blive sorteret fra:

Har man ikke haft et arbejde ved siden af sit studie, så giver man nogle signaler og anledning til spørgsmål hos arbejdsgiveren. I værste tilfælde vil der være tale om at arbejdsgiveren kommer i tvivl, om man er interessant nok til, at blive indkaldt til jobsamtale.

Sørg for at have et fritidsjob eller studiejob – gerne et par år før der søges elevplads.

2. Erfaring på en voksen arbejdsplads:

Står man som arbejdsgiver og skal vælge imellem de kandidater, som via fritids- eller studiejob har vist, at de er vant til at arbejde på en voksen arbejdsplads, og har fået en god udtalelse på det, henholdsvis de ansøgere, som ikke har haft job ved siden af skolen, så er der vist ingen tvivl om, hvilken ansøgerprofil, som arbejdsgiveren foretrækker. At have erfaring fra en voksen arbejdsplads og have en god udtalelse herpå, er guld værd.

Få en udtalelse eller referenceperson fra dit fritids- eller studiejob.

3. Tolv-taller er godt, men betyder ikke alt

Det er rigtig fint, at man klarer sig godt i skolen, men hvordan virker man i sociale sammenhænge? Kan man ikke tale med kunderne og kollegaerne på en naturlig måde, fordi man synes at andre mennesker er kedelige, så bliver det op ad bakke at få succes på jobbet. Og det ved arbejdsgiveren. Fungerer medarbejderne ikke på jobbet i forhold til kollegaerne og kunderne, så er det lig med mere ledelse fra arbejdsgiverens side. Ledelse er tidskrævende, så arbejdsgiverne søger ansøgere, der fungerer fint i sociale sammenhænge.

Derfor: Kom med et eksempel på, hvor god du er til at omgås andre mennesker.

Hvor finder jeg et studiejob?

Her på sitet kan du finde en lang række elevjobs. Søger du studiejobs så findes der websites, der har speciale i det område. Det kan eksempelvis være Studiejob-danmark.dk, hvor du finder jobs, som du kan have ved siden af dit studie, som en del af dit studie. Du kan bruge jobportalen, hvis du søger: Studiejob København, men også til alle andre byer i Danmark.

Ingen besøgende endnu