Hvad er et relevant studiejob?

Oprettet af | 30. april 2015 | Studiejob

Et studiejob, betyder i bund og grund; Et job som du har ved siden af studiet. Med et relevant studie job, vil det sige at du har fundet et arbejde som henvender sig til dit studie.

 • Eksempelvis: Læser du til sygeplejeske, så vil et studiejob i hjemmeplejen være relevant.

Relevant studiearbejde er enormt populært blandt mange studerende, da du får lov til at bruge de teorier og metoder som du lærer på studiet, i praksis. Over 85% af færdiguddannede studerende siger at deres bedste råd til nuværende studerende er, at finde et studierelevant job, for at være bedst mulig forberedt til at starte på arbejdsmarkedet.

Hvilken betydning har et studierelevant job?

Når du skal søge job som færdiguddannet, så er du ikke den eneste. Der er mange studerende, som har læst de samme fag og alle søger de samme job.
Det er her, et studiejob er altafgørende for dig.
Hvis I er to kandidater til en job stilling, som har den samme uddannelse, så vil arbejdsgiveren ofte ligge stor vægt på den ansøger, som allerede har haft studierelevant arbejde under uddannelse.

Sådan finder du et studierelevant job

 1. Start med at gøre dig overvejelser om dine ønsker og krav til dit fremtidige job, når du er fæ
  Der er mange studerende, som ikke kender deres drømmejob, så lad dig ikke stresse. Gør dig tanker om branche, jobtype osv. Du behøver ikke have en specifik betegnelse af dit fremtidige job – det er nok, at du har overvejelser.
 2. Lad være med at sigte for hø
  Der er ganske vist mange firmaer, som søger studerende og tilbyder studiejobs. Jeg kan kun anbefale dig at du IKKE er kræsen eller kritisk.
  Som studerende kan du meget sjældent gå ind og overtage hele marketing afdelingen, bare fordi du læser en markedsøkonom.
  En realistisk stilling, kunne være at du skal løse de administrative opgaver, hos en marketing afdeling. Når først du er blevet ansat, kan du med tiden arbejde dig til mere spændende arbejdsopgaver. Det kan være at du ender med at sidde og løse marketing opgaver og få sat rigtig følelse, på al din teori.
 3. Nu er du klar til at lede efter studiejob.
  Find alt det relevante studie arbejde som du kan finde på jobdatabaser; Jobindex, Studiejob-danmark, studiejobfinder osv.
  Du kan også gå en ekstra mil og sende uopfordrede ansø
  Læser du fx til datamatiker, kunne du med fordel søge job hos en elektronik webshop. Send virksomheden en uopfordret jobansøgning og fortæl hvad du kan bidrage med.
  Det er svært at få et job på en uopfordret ansøgning, men det skal ikke slå dig ud – kommer der et studierelevant job ud af det – så er det, det værd!

Ingen besøgende endnu