Gode råd til jobansøgningen

Oprettet af | 17. november 2015 | Ansøgning

Du har lige netop kigget igennem Jobindex og de mange andre hjemmesider hvor der er en del jobopslag og har fundet det rette job, der er lige dig.

Den gode fornemmelse stopper dog hurtigt når du skal til at skrive en jobansøgning – for hvordan gør man lige det?

Hele pointen med at skrive en jobansøgning er at den skal være fangende og fortælle om dine kvalifikationer og hvordan de kan være med til at gavne den virksomhed som har jobbet ledigt.

Følger du de nedenstående råd bør du have et godt fundament til at kunne fange arbejdsgiverens opmærksomhed.

Hvis interesse for arbejdspladsen

Hvis du vil springe den største kø over, så er det vigtigt at du viser interesse for arbejdspladsen, før du ansøger.

Dette kan du gøre på mange forskellige måder, hvor de bedste selvfølgelig er en direkte kontakt mellem dig og arbejdspladsen. Alene et telefonopkald vil kunne gøre underværker, da det viser en hel del, som man ikke kan få ned på et stykke papir.

Når du har snakket med personen som skal modtage din ansøgning har du også selv fået en fornemmelse af kontaktpersonen og du kan derfor skrive din ansøgning rettet mod den person.

Personen der skal ansætte vil nemlig ikke nødvendigvis komme til at opfatte dine ord eller hensigter på samme måde som du mener dem.

Jobansøgningen skal være overskuelig

Det er meget vigtigt at din ansøgning er overskuelig. Det gør du ved at forkorte din tekst ned, så der kun står det vigtigste om dig. En jobansøgning bør ikke være længere end en enkelt A4 side.

Typisk vil man kunne dele den ind i to områder:

  • En der fortæller lidt om dig som person
  • En der fortæller hvorfor du er den person som virksomheden skal vælge

Når du er i gang med at skrive ansøgningen, er det vigtigt at du ikke bliver utålmodig mens du skriver den. Bliver man først utålmodig og gerne vil have ansøgningen overstået vil der oftest komme mange stavefejl og andre mangler som er nødvendige.

Man vil som ansøger gerne fremstå som den bedste, af alle de mulige ansøgere der skulle være – som udgangspunkt er dette også godt, men man skal passe på at man ikke kommer til at oversælge sig selv. Hvis du kender ordsproget – Show it, don’t tell it – så passer det meget godt ind her.

Til sidst skal ansøgningen selvfølgelig ikke sendes alene. Den skal sendes med et lige så overskueligt CV, så arbejdsgiveren kender dig og din historie.

Hvis man ikke selv er den store haj til at lave professionelle ansøgninger, kunne det være en ide at købe sig til en skabelon, hvor man blot skal indsætte sin egen information og tekst.

Her kan du finde et stort udvalg af skabeloner til jobansøgning.

Ingen besøgende endnu