Der er rigtig mange mennesker som vil få noget ud af at vælge elevationssengen frem for den mere klassiske seng, og den bliver da også mere og mere populær i takt med opdrift og flere midler mellem hænderne, man ser sengen som en investering og ikke bare som et almindeligt møbel.

Forklaringen på at elevationssenge bliver mere og mere almindelige i opsvingstiderne skyldes at forbrugeren bliver mere bevidste om fordelene ved en elevationsseng:

  • Du får en bedre søvn ved rygsmerter
  • Den modvirker uro i benene
  • Du sover bedre hvis du er forkølet
  • Modvirker snorken
  • Perfekt til dig som læser eller ser TV i sengen
  • Bedste valg af seng for gravide

Mange tænker dog ofte ældre mennesker, når snakken falder på elevationssengene. Grunden til dette er i høj grad, at elevationssenge modvirker nogle af de ting, som den ældre del af befolkningen kæmper med, som f.eks. problemer med ryggen og uro i benene.

I teorien kan det løses med en pude, men her er det svært at finde den rigtige soveposition, og du får dermed ikke den optimale søvn. Ved at hæve fodenden af elevationssengen, kan du let vende dig om på både ryg, mave og ligge på siden, og stadig have dine ben behageligt hævet.

I en elevationsseng kan du forbedre din nattesøvn, læne dig tilbage med en god bog eller se nyhederne fra sengen, du ligger lige om natten og har altid en sund støtte i muskler og led.

Alle disse fordele gør, for rigtig mange mennesker, at en elevationsseng er det bedste valg.

Fjern snorken med en elevationsseng

Mange par har problemer med at den ene partner snorker, og ved at hæve hovedenden en smule, så kommer mere ro på. Det samme gælder, når du eller din partner er forkølet. Du får en væsentlig forbedret søvn når du er godt snottet ved at hæve hovedet lidt.

Mange fordele til gravide

Gravide er en stor gruppe, som er super glade for at have en elevationsseng. Vand i benene og halsbrand er desværre noget der ofte følger med en graviditet, men hvis nu kvinden ligger med hovedet hævet lidt, og benene lige så, så kan begge dele minimeres meget.

Når der så er kommet en lille ny til verden, vil det oveni købet blive meget nemmere at ligge og amme eller give flaske, mens barnet ligger godt og trygt sammen med moderen.

Komfortzoner i elevationssengen

Springmadrassen i en elevationsseng har komfortzoner der tager hensyn til, at din krop har brug for varierende støtte forskellige steder på kroppen. Din nakke og skuldre har brug for en anden støtte end eksempelvis dine ben, og dette tager komfortzonerne hensyn til.

Komfortzoner fungerer således at fjedrenes fasthed differentierer, og er enten faste eller eftergivende hvor du har brug for det, dette sikrer at du ligger lige om natten og altid opnår en sund støtte i muskler og led.

Vælg den rigtige topmadras

En god topmadras kan gøre underværker for komforten og forlænger samtidig madrassens levetid betragteligt, derfor vælger mange da også at investere i den bedste topmadras til deres elevationsseng.

Der er flere forskellige topmadrasser at vælge imellem feks. Celcius- eller latex-topmadras.

Latex er den mest populære løsning grundet sin elasticitet og komfortgivende støtte, der kombineres med en åndbarhed og ventilation som sikrer et sundt søvnmiljø.

En anden mulighed er Celcius-topmadras, som er opbygget omkring en trykaflastende skum kaldet Memory Skum. Denne topmadras optager din kropsvarme og bruger denne til at forme madrassen efter din krops konturer, du synker således ned i madrassen og ender med at ligge i et aftryk af din kropsbygning.

Det betyder, at typiske trykpunkter som dine skuldre og lænd vil blive aflastet forbilledligt, men fordi denne type topmadrasser bruger din kropsvarme til at forme sig, så har den også en tendens til at blive meget varm natten over.

Hvis du ofte har det varmt om natten, så vil det rigtige valg formentligt være den elastiske støtte og behagelige ventilation som medfølger i en latex-topmadras.

Ingen besøgende endnu