Der kan være mange gode grunde til, at du skal hyre en ungarbejder til at gøre et bestemt job. Det er dog noget, der i høj grad handler om det økonomiske aspekt af sagen, da en ungarbejder naturligvis ikke skal have lige så meget i løn som en almindelig ansat. Du skal dog være opmærksom på, at der findes en række forskellige opgaver, som ungarbejdere ikke må løse og dertil er der også en række regler, som du skal have styr på, når du skal ansætte din første ungarbejder – og sådan set også alle dine andre efterfølgende ungarbejdere, men der har du med garanti fået styr på, hvad du skal have styr på. I denne artikel kan du heldigvis få hjælp til, hvad det helt præcist er, som du skal have styr på, når du skal ansætte en ungarbejder til at klare et bestemt job, hvilket kan være alt lige fra at skulle sidde bag kassen i et supermarked til at skulle gøre rent og tømme skraldespande på et kontor.

Der er regler for, hvor meget en ungarbejder må arbejde

Hvis du har bestemt dig for, at du gerne vil ansætte en ungarbejder, så er det med garanti fordi du har et eller flere jobs, som er ideel til en ungarbejder, da de ikke er synderligt krævende, men dog stadig er opgaver, som kommer til at tage unødvendigt meget tid for dit vedkommende, og din egen tid sikkert er ”mere værd” end det, hvorfor det er en god ide at hyre en ungarbejder. Du skal dog være opmærksom på, at der er en række regler, der skal overholdes på inden ansættelse, men selvfølgelig også under selve ansættelsen – dette er en af de ting, der skal overholdes, når du først har ansat en ungarbejder. Der findes nemlig regler for, hvor meget en ungarbejder må arbejde, og de lyder således: Unge fra 13-14 år og unge fra 15-17 år, der stadig går i skole, må arbejde to timer på en skoledag. 15-17-årige, der er gået ud af 9. klasse, må arbejde otte timer på en skoledag. Hvis arbejdet derimod foregår på en fridag, så må 15-17-årige arbejde 8 timer (sammenhængende), uanset om de går i skole eller ej. Unge fra 13-14 år må arbejde 7 timer (sammenhængende).

Der er regler for, hvornår en ungarbejder må arbejde alene

Ovenstående er dog ikke det hele, for der findes også en række regler for, hvornår det er tilladt for en ungarbejder at være alene på arbejde. Hvis du har intentioner om, at hyre en ungarbejder til enten en bagerbutik, en kiosk, en grillbar, en videobutik, en netcafé, en servicestation, en butik, eller i en anden form for butik, der er beliggende i et isoleret område uden almindelig færdsel, så skal du være opmærksom på, at unge under 18 år ikke må arbejde alene mellem kl. 18 og kl. 06. Reglerne er dog noget andet i weekender, hvor de i stedet lyder på, at det ikke er tilladt for unge under 18 år at arbejde alene mellem kl. 14 og kl. 06. Det skal dog understreges, at en ungarbejder gerne må arbejde alene i storcentre på disse tidspunkter, men det kræver dog, at det respektive storcenter har en eller flere sikkerhedsvagter og samtidig også er udstyret med en form for overvågning, der er med til at sikre hurtig hjælp, hvis der skulle ske et eller andet i butikken eller med din ungarbejder, hvilket f.eks. kunne være et røveri, et tyveri eller noget helt tredje, der kræver involvering af enten vagter eller politi.

Jeg har selv netop ansat en ungarbejder hos www.bekko.dk, hvor jeg satte mig godt ind i reglerne. Derfor jeg har valgt at dele denne artikel med jer på opsvinget.dk. Jeg håber I kunne brug rådene – Held og lykke med at ansætte en ungarbejder.

Ingen besøgende endnu